Vliegen naar Stockholm, Zweden


vliegen-naar-stockholm

Vliegen naar Stockholm, Zweden.

In dit artikel behandelen we het vliegen naar Stockholm, Zweden. Er zijn meerdere opties voor het vliegen naar Stockholm, maar we behandelen hier de vlucht van Bremen (Duitsland) naar Stockholm Skavsta. Dit doen we om de simpele reden dat we deze vlucht al eens hebben gemaakt. Voor het berekenen van de afstand en de kosten gebruiken we de plaatsen Utrecht (centraal Nederland) en Stockholm (midden/oost Zweden). Hierdoor krijg je een goed beeld waar je ongeveer aan moet denken qua afstand, tijd en kosten.

Vliegtickets Stockholm bestellen.

De vliegtickets voor de vlucht van Bremen naar Stockholm (Skavsta) kun je redelijk goedkoop vinden via CheapTickets. Geef de juiste luchthavens,?de vertrekdatum en retourdatum op. Vindt je niets dan komt dat doordat er geen vluchten gepland staan op de opgegeven data.

Route naar Bremen.

Via Twente gaan we de grens over richting Osnabrück. Daarna gaan we over de Duitse snelweg (A1) naar Bremen. Inclusief een pauze van een kwartier ben je ongeveer 3 uur en een kwartier onderweg. Met een caravan achter de auto moet je rekening houden met 4 uur reistijd. Omdat de vlucht van te voren geboekt wordt, moet je er voor zorgen dat je ruim op tijd aanwezig bent!

Parkeren Bremen Airport.

De goedkoopste parkeergelegenheid op loopafstand van Bremen Airport is Parkeergarage P2. Deze parkeergarage ligt tegenover de terminals (ongeveer 150m). Voor €66,50 kun je de auto hier een week kwijt. Hoe langer je er blijft, des te goedkoper wordt het. Voor twee weken betaal je namelijk geen €133,00 maar €90,00 en voor drie weken betaal je geen €199,50 maar €106,00. Voor alle dagen na drie weken betaal je €1,00 per dag. Je kunt van te voren een plekje reserveren zodat je zeker weet dat je er terecht kunt. Als je het niet erg vindt om wat verder te lopen of om een stukje met openbaar vervoer te reizen zijn er nog goedkopere opties in Bremen.

Vliegen naar Stockholm Skavsta.

De vlucht van Bremen naar Stockholm (Skavsta) duurt ongeveer 1,5 uur. Je bent dus lekker vlot in Zweden. Hoewel de vlucht wordt aangeduid als Bremen > Stockholm (Skavsta) ben je nog zo’n 100 km van Stockholm verwijderd. Om toch in Stockholm aan te komen kun je de bus of een taxi nemen. De prijs voor een buskaart van Skavsta naar Stockholm kost ongeveer €15,00 per persoon. Wanneer je ze online bestelt zijn ze wat goedkoper dan in de bus zelf. Is het je bedoeling om meer van Zweden te gaan bekijken zou je ook een auto kunnen huren. Dit kun je via verschillende bedrijven van te voren regelen.

Afstand en tijd van deze route.

Wanneer je er voor kiest om te vliegen naar Stockholm, Zweden via deze route, bedraagt de afstand (met de auto) ongeveer 330km. Wanneer je in één keer door zou kunnen rijden duurt dat zo’n 3 uren. Met een pauze zal dit 3 uur en een kwartier zijn. Ga je met een caravan achter de auto dan moet je rekening houden met 4 uren reistijd. De vlucht duurt 1,5 uur. Houdt er ook rekening mee dat je 2 uur van te voren op het vliegveld moet zijn. Na het vliegen houden we voor het voorbeeld aan dat we met de bus naar Stockholm gaan. Dit duurt ongeveer 1,5 uur. Inclusief het wachten moet je voor de reis rekening houden met 10 uur totale reistijd.

Kosten van deze route.

De kosten om te vliegen naar Stockholm is uiteraard afhankelijk van verschillende factoren. In dit voorbeeld hebben we gerekend met een benzine auto (zonder caravan) die 1 op 14 rijdt en een diesel auto (zonder caravan) die 1 op 18 rijdt. De gebruikte benzineprijs is €1,60 en de gebruikte dieselprijs is €1,25. De hoogte van het vliegticket is op basis van een berekening waarbij er ver van te voren geboekt wordt. Hierbij is gerekend met 4 volwassen passagiers. Let op: Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper de vlucht kan zijn! Voor het parkeren is gerekend met een week. Het gaat hier dus om een globale schatting.

Benzine autoDiesel auto
Brandstof€38,00€23,00
Parkeren€66,50€66,50
Vlucht (4 pers.)€100,00€100,00
Bus naar Stockholm (4 pers.)€60,00€60,00
Totaal€264,50€249,50

Voor- en nadelen van deze route.

Het grote voordeel van het vliegen naar Stockholm is de korte totale reistijd. Verder is het ook wel lekker dat je zelf niet zo lang achter het stuur hoeft te zitten. Het grootste nadeel van deze manier van reizen zijn de kosten. Die liggen toch echt wat hoger dan wanneer je zelf met de auto gaat. Wanneer je in Zweden niet alleen naar Stockholm wilt, maar ook naar andere plekken wilt gaan, zul je ook een auto moeten huren. Dat maakt deze manier van reizen natuurlijk nog duurder.

Categorieën

Recente reacties