Mariëfred Zweden


mariefred-zweden

Mariëfred Zweden.

Als je van pittoreske plaatsen houdt, moet je zeker eens een bezoek brengen aan het stadje Mariëfred Zweden. Dit stadje ligt aan het Mälarenmeer en de sfeer doet een beetje denken aan de Pippi Langkous films. Het zou ons overigens niet verbazen als er eens opnamen voor Pippi hebben plaatsgevonden in dit typisch Zweeds stadje. In dit artikel vertellen we wat er zoal te zien is.

Gripsholms slott.

Het eerste dat je ziet wanneer je Mariëfred nadert is het Gripsholms slott. Dit kasteel is open voor bezoekers. Er hangen veel schilderijen in het kasteel en er is een ruime tuin waarin je even lekker tot rust kunt komen. De foto helemaal bovenin dit bericht geeft het uitzicht op Mariëfred vanaf de tuin van het Gripsholms slott. De naam van het kasteel komt van de grootgrondbezitter Grip en het woord ‘holme’ wat ‘klein eiland’ betekent. Doordat het kasteel aan het meer ligt en er een gracht omheen is gemaakt, staat het dus inderdaad op een klein eiland.

Stoomlocomotief en stoomboot.

Het is in Zweden niet ongebruikelijk dat oude stoomlocomotieven worden ingezet als toeristische trekpleister. Op sommige locaties worden ze zelfs als sneeuwschuiver ingezet.

Een zeer nostalgisch uitstapje kun je maken met de stoomlocomotief vanaf Mariëfred, via Läggesta naar Taxinge. Je vindt het station en het spoor aan de rand van het stadje. Op het station kun je een kaartje kopen. Hierbij kun je kiezen uit een retour met alleen de trein of een enkeltje voor de trein naar Taxinge en retour met de stoomboot. Die laatste vaart alleen als er genoeg animo voor is.

In Taxinge aangekomen moet je beslist een bezoekje brengen aan het Taxinge Slott. Het café aldaar staat bekend om de vele heerlijke gebakjes. Deze kun je binnen of buiten in de ruime tuin nuttigen. Verder zijn daar souvenirwinkels en paardenstallen te vinden.

Ben je er al eens geweest?
Graag horen we je ervaringen over Mariëfred Zweden in een reactie hieronder!

Categorieën

Recente reacties