Zweden en het Coronavirus


zweden-en-het-corona

Zweden en het Coronavirus.

Zoals waarschijnlijk wel bekend hanteert Zweden een zeer soepel Coronabeleid. Er is weinig bemoeienis van de overheid om het virus in te dammen. De Zweedse bevolking is dus zelf grotendeels verantwoordelijk voor het verloop van de pandemie.Als we het dus over Zweden en het Coronavirus hebben, hebben we het over een redelijk unieke aanpak.

Deze aanpak heeft er in het begin van de pandemie wel voor gezorgd dat er veel besmettingen, en ook sterfgevallen, waren in Zweden. Op dit moment lopen de besmettingen wel flink terug, terwijl we in andere landen zien dat deze juist weer beginnen op te lopen. Welke aanpak uiteindelijk het beste is geweest is dus moeilijk te bepalen.

Hoe is de situatie nu?

De Zweedse variant van het RIVM meldt dat het ergste inmiddels is geweest. De gehanteerde aanpak wordt dus niet aangepast.

In Stockholm zien we het leven weer op gang komen en meer mensen gaan weer naar kantoor in plaats van thuis te werken. Wel valt op dat het openbaar vervoer nog wat vermeden wordt. De Zweden fietsen liever naar het werk op dit moment.

Zolang de besmettingen blijven aflopen lijkt de situatie in Zweden onder controle.

Kan ik op vakantie naar Zweden?

Wanneer je naar Zweden op vakantie wilt is het goed om van te voren het reisadvies van de overheid in te winnen. Vanaf 19 augustus 2020 heeft de overheid de kleurcode veranderd van oranje naar geel. Dat betekent dat je er heen kunt op vakantie, maar dat er nog wel veiligheidsrisico’s zijn.

Een uitzondering is Västra Götalands län, welke nog een oranje kleurcode heeft. Dit gebied ligt in Zuid West Zweden en heeft Göteburg als hoofdstad. Dit betekent dat alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan naar dat gebied. Een vakantie valt daar dus niet onder.

Kijk voor het actuele reisadvies op de website van de overheid: Nederland Wereldwijd

Categorieën

Recente reacties