De Sontbrug oversteken met een BroPas


De-Sontbrug-oversteken-met-een-BroPas

De Sontbrug oversteken met een BroPas.

Eén van de manieren om met de auto naar Zweden te reizen is via de Sontbrug, of Øresundsbron. Deze brug verbindt Denemarken (Kopenhagen) met Zweden (Malmö). Voor deze brug wordt tol geheven en dat is vrij prijzig. Op het moment dat dit artikel wordt geschreven bedraagt een enkele reis € 62,00 (standaard auto tot 6 meter). Je kunt ook de Sontbrug oversteken met een BroPas waardoor je minder betaald.

De tol kosten met een BroPas.

Een BroPas is niets meer dan een contract die je aangaat. Dit contract heeft een looptijd van een jaar en kost (per jaar) € 43,00. Met een BroPas contract betaal je geen € 62,00 meer voor een enkele reis, maar zijn de kosten gereduceerd naar € 23,00.

Oké, even snel rekenen: € 43,00 + € 23,00 = € 66,00 en dat is € 4,00 meer dan een oversteek zonder BroPas. Voor een enkele reis heeft het dus geen zin om de BroPas aan te schaffen. Maar zoals gezegd is de BroPas een jaar geldig. Voor de meeste mensen geldt dat ze toch wel binnen het jaar weer terug gaan en dan betaal de BroPas zich uit. Je bent met de BroPas voor een retour in totaal € 89,00 kwijt en zonder BroPas is dat € 124,00.

UPDATE: Omdat wij aankomend jaar niet naar Zweden gaan hebben we onze BroPas voortijdig opgezegd. We kregen zowaar geld gecompenseerd. Dus je betaalt de BroPas echt alleen voor de tijd dat je deze gebruikt.
Dat betekent dat je dus nog goedkoper uit bent wanneer je de BroPas een paar weken voor vertrek aanschaft en deze bij terugkomst weer opzegt.

Andere voordelen van de BroPas.

Buiten het feit dat je met een BroPas voor een retoursreis al goedkoper uit bent zijn er nog twee voordelen van de BroPass te benoemen:

  1. Je hoeft niet meer te stoppen bij de tolpoort. Je kunt op je BroPas contract (online) je kenteken registreren. Neem de groene baan bij de tolpoort en je kenteken wordt gescand. Je betaald (achteraf) met je geregistreerde Credit Card.
  2. Er kunnen twee kentekens op één BroPas contract geregistreerd worden. Reis je dus met twee auto’s af naar Zweden dan is de reis nog goedkoper! Je hoeft de BroPas namelijk maar 1 keer aan te schaffen en beide kentekens te registreren.

De BroPas aanschaffen.

Zoals al eerder benoemd is de BroPas een contract. Deze kun je online aanschaffen en betalen met je Credit Card. Het contract is direct actief en je kunt met je persoonlijke account inloggen om je kenteken(s) te registreren.

Ga naar de website van de Sontbrug om je BroPass aan te schaffen.

Onze tip is dus: De Sontbrug oversteken met een BroPas!

Categorieën

Recente reacties