De Sontbrug oversteken met een BroPas


De Sontbrug oversteken met een BroPas.

Sontbrug oversteken met een BroPas

Eén van de manieren om met de auto naar Zweden te reizen is via de Sontbrug, of Øresundsbron. Deze brug verbindt Denemarken (Kopenhagen) met Zweden (Malmö). Voor deze brug wordt tol geheven en dat is vrij prijzig. Op het moment dat dit artikel wordt geschreven bedraagt een enkele reis € 62,00 (standaard auto tot 6 meter). Je kunt ook de Sontbrug oversteken met een BroPas waardoor je minder betaald.

De tol kosten met een BroPas.

Een BroPas is niets meer dan een contract die je aangaat. Dit contract heeft een looptijd van een jaar en kost (per jaar) € 43,00. Met een BroPas contract betaal je geen € 62,00 meer voor een enkele reis, maar zijn de kosten gereduceerd naar € 23,00.

Oké, even snel rekenen: € 43,00 + € 23,00 = € 66,00 en dat is € 4,00 meer dan een oversteek zonder BroPas. Voor een enkele reis heeft het dus geen zin om de BroPas aan te schaffen. Maar zoals gezegd is de BroPas een jaar geldig. Voor de meeste mensen geldt dat ze toch wel binnen het jaar weer terug gaan en dan betaal de BroPas zich uit. Je bent met de BroPas voor een retour in totaal € 89,00 kwijt en zonder BroPas is dat € 124,00.

UPDATE: Omdat wij aankomend jaar niet naar Zweden gaan hebben we onze BroPas voortijdig opgezegd. We kregen zowaar geld gecompenseerd. Dus je betaalt de BroPas echt alleen voor de tijd dat je deze gebruikt.
Dat betekent dat je dus nog goedkoper uit bent wanneer je de BroPas een paar weken voor vertrek aanschaft en deze bij terugkomst weer opzegt.

Andere voordelen van de BroPas.

Buiten het feit dat je met een BroPas voor een retoursreis al goedkoper uit bent zijn er nog twee voordelen van de BroPass te benoemen:

  1. Je hoeft niet meer te stoppen bij de tolpoort. Je kunt op je BroPas contract (online) je kenteken registreren. Neem de groene baan bij de tolpoort en je kenteken wordt gescand. Je betaald (achteraf) met je geregistreerde Credit Card.
  2. Er kunnen twee kentekens op één BroPas contract geregistreerd worden. Reis je dus met twee auto’s af naar Zweden dan is de reis nog goedkoper! Je hoeft de BroPas namelijk maar 1 keer aan te schaffen en beide kentekens te registreren.

De BroPas aanschaffen.

Zoals al eerder benoemd is de BroPas een contract. Deze kun je online aanschaffen en betalen met je Credit Card. Het contract is direct actief en je kunt met je persoonlijke account inloggen om je kenteken(s) te registreren.

Ga naar de website van de Sontbrug om je BroPass aan te schaffen.

Onze tip is dus: De Sontbrug oversteken met een BroPas!

Have any Question or Comment?

100 comments on “De Sontbrug oversteken met een BroPas

naomi

Is een bropas en bizz echt alleen maar mogelijk met een creditcard? Want die heb ik nl niet. Kan ik dan dus alleen maar een online ticket kopen, of bij de brug zelf betalen ipv het abonnement of zijn er ook nog andere mogelijkheden?

Reply
VakantieZwedenTips

Hallo Naomi,
Zover ik kan nagaan is het bij de Bropas inderdaad alleen mogelijk met een credit card.
De Bizz weet ik eigenlijk niet.

Reply
naomi

Bedankt voor het antwoord. Dan doe ik het anders inderdaad, want aan een bizz heb ik niet veel zonder bropas

Reply
Nele

Hallo,
Ik kocht net een Bropass aan en zie ook in mijn account staan dat het geldt voor de Grote Beltbrug. Ik begrijp dat je op die manier zowel vlot over de Sontbrug als de Grote Beltbrug kan en dat er bij de Sontbrug een korting af gaat. Het is mij echter niet duidelijk of die korting automatisch ook geldt voor de Beltbrug. (ik weet het: er is al veel over geschreven, maar ik zie wisselende verhalen). Op de website van de storebaelt.dk zie ik dat je een “storebaelt private agreement” nodig hebt, maar dat lukt precies alleen als je een bizz hebt, want je moet een 16-cijverige code invullen als je verder gaat.
Klopt wat ik hier zeg en is de Bropas op de Beltbrug enkel een middel om vlot erover te gaan of kan je wel degelijk ook van een korting genieten? Maar hoe dan…?
Alvast bedankt voor een antwoord.
Nele

Reply
Theo

Hallo,
Ik heb nog een vraag. Ik zie wat tegenstrijdige antwoorden. Als ik de BroPass aanschaf kan ik met korting op kenteken over de Sontbrug. Ik lees echter dat ik in het account ook de Grote Beltbrug kan koppelen aan de BroPass met mijn kenteken. Klopt het dat ik dan bij beide bruggen gebruik kan maken van de “groene baan” en dat de betaling zal plaatsvinden met mijn creditcard (Sontbrug met korting en Grote Belt brug zonder korting)? Klopt dat?
Groet Theo

Reply
VakantieZwedenTips

Hallo Theo,
Je kunt dan het beste ook een contract afsluiten bij de Grote Beltbrug.
Dan kun je met je kenteken over beide bruggen met korting.

Reply
Claudia

Goedemiddag,
Volgens mij kun je alleen een contract afsluiten voor de Grote Beltburg als je een Bizz hebt of een kentekenplaat betaling hebt (dat laatste geldt alleen voor geregistreerde kenteknplaten in Denemarken).
Als dit anders is, dan zou ik graag horen hoe je dit kunt afsluiten.
Groetjes,
Claudia

Reply
Theo

De BroPass is een jaar geldig. Gaat het jaar in vanaf het moment dat je de BroPass aanschaft of geldt gewoon het kalender jaar van 1 januari tot en met 31 december?

Reply
VakantieZwedenTips

Hallo Theo,
Het betreft een contract jaar, dus vanaf het moment dat je hem afsluit is deze een jaar geldig.

Reply
Theo

Hallo,
Ik heb nog een vraag. Ik lees wat tegenstrijdige berichten. Als ik de BroPass aanschaf kan ik op kenteken met korting over de Sontbrug. Ik lees dat ik de Grote Belt brug kan toevoegen in mijn BroPass account. Klopt het dat ik dan beide bruggen via de “groene baan” kan oversteken en dat de Sontbrug met korting en de Grote Belt brug (gewoon tarief) worden afgeschreven van mijn creditcard?
Groet Theo

Reply
Gert Visscher

Hallo, ik heb een bropas aangeschaft en mn kenteken daaraan gekoppeld. Voor nederlandse kentekens werkt voor dit voor de sontbrug zoals verwacht prima. Voor de grote belt brug stond ik ook in de groene laan vandaag… Echter, daar worden nederlandse kentekens in combinatie met de bropas blijkbaar NIET herkend. Voor Deense kentekens werkt dit wel. Gelukkig werd ik vlot geholpen en kon ik ter plekke gewoon pinnen.

Reply
Jos Verhaar

Goedemorgen,
IK ga met de camper en mijn zoon met zijn eigen auto naar Zweden overland via de bruggen. .Nou lees ik dat de de BRO-pass voor 2 kentekens geldig is. Hoe werkt dat dan. Kunnen we beiden doorrijden door de tolpoort of zit het toch anders in elkaar.
Welke passen moet ik aanschaffen?
Ik hoor graag.

bvdmvrgr Jos Verhaar

Reply
VakantieZwedenTips

Hallo Jos,
Op de Bropas kun je inderdaad 2 kentekens registreren.
Met beide kun je doorrijden in de juiste baan.
zie: https://www.oresundsbron.com/en/customerservice/faq/item/can-several-vehicles-be-on-same-contract

Reply
Martin

Ik had eigenlijk ook even een vraag. Ik ben in juni via de Sontbrug heen en weer gegaan inclusief de Bropas. Werkt allemaal perfect. Maar wat ik begrijp sluit je voor de Bropas een contract af voor een jaar. Moet je deze nadien weer opzeggen, wordt deze stilzwijgend verlengd of wat gebeurt ermee. Dat is mij niet volledig duidelijk.

Reply
VakantieZwedenTips

Hallo Martin,
Voor zover ik weet wordt deze automatisch verlengd.
Als je niet van plan bent om binnen korte tijd weer over de brug te gaan kun je het contract ook opzeggen.
Dit hebben wij ook gedaan en kregen zelfs nog geld terug, maar dat was in 2019 dus dat kan wel weer veranderd zijn.

Reply

Iemand ervaring met een combi ticket van ferryticket.nl? Er staat een vanaf prijs van 79 euro, heb nog niet mijn kenteken durven invoeren; bang dat ik aan iets vast zit.
https://www.brug-denemarken-zweden.info/a-58185978-6765249/tolbruggen-naar-zweden/combi-ticket-voor-2-tolbruggen-naar-zweden/

Reply
VakantieZwedenTips

Hallo Ingrid,
Persoonlijk ken ik deze optie nog niet… Ben ook wel benieuwd naar ervaringen van anderen.

Reply
Coenegrachts JP

Dat werkt prima Ingrid. Je zit nergens aan vast. Wist je dat je ook een combi ticket kunt kopen voor Puttgarden-Rodby en Helsingör-Helsingborg? Hebben wij ook gedaan. Loopt prima!

Reply
Margot Rouvroye

Ik heb een Bropas geregeld voor onze reis naar Zweden. Ik heb daar het kenteken van mijn auto toegevoegd. Nu hebben we ook een aanhanger gehuurd, waar 2 motoren op meegaan. Deze aanhanger is geremd en dus heeft deze een eigen kenteken (is dus niet hetzelfde als het kenteken van mijn auto). Kan ik de aanhanger nog toevoegen aan mijn al bestaande Bropas? Of moet ik de eerste Bropas cancellen en een nieuwe, met aanhanger regelen?

Reply
Bas

Niet nodig zoals ik begreep, hij scand de auto van voren en gaat los. Vervolgens krijg je op de lengte een tarief en niet via kenteken van de aanhanger.

Reply
Remco

Nog een vraagje.
Nu heb ik een bropas, maar deze kan ook gebruikt worden voor de veerboot. Echter ik heb al een ticket voor de veerboot. Hoe voorkom ik dan dat er perongeluk nog iets wordt afgescheven voor de veerboot.

Zie onderstaand passage. Ja sorry, ben niet zo handig met die dingen.

ØresundPAY’s means of payment (bizz or your license plate number) give you easy access to toll roads and ferries across Scandinavia as well as to and from Germany. Read more about where you can use your means of payment a

Reply
VakantieZwedenTips

Hallo Remco,
Zelf ben ik nooit met de veerboot gegaan, dus hoe het daar werkt weet ik niet.
Ik kan me voorstellen dat je ook daar ter plekke ook de keuze hebt om voor een kenteken scan of andere betaaloptie te kiezen.

Reply
remco

Hallo,

Ik heb mijn NAW gegevens ingevuld, creditcard en kenteken. Vervolgens betaald met creditcard. Daarna heb ik 2 mailtjes gekregen beide keren ingelogd en verder niets gedaan.

Ik zie het volgende staan:
ØresundPAY agreement
LICENSE PLATES–>Mijn kenteken is gekoppeld

Ben ik dan verder klaar of moet ik ook nog een I-pass of zo aanschaffen. Lijkt me niet maar ik vraag het voor de zekerheid maar even.

Bedankt alvast.

Groet,
Remco

Reply
VakantieZwedenTips

Hallo Remco,
Wanneer je kenteken bekend is kun je over de baan die bestemd is voor de kenteken check.
Zodra je kenteken herkend wordt gaat de slagboom open.
Geen I-pass nodig dus…

Reply
Wil

Account aangemaakt bij https://oresundsbron.com/en/start. Daar de Bropas besteld. DKK 325.
Dan via selfservice een account aangemaakt, waar je als de Bropas binnenkomt deze kan activeren. Hier koppel je ook je creditcard.
Via MyBropas kan je naar Oresundpay. Daar klik je op My Account en zie je alle betalingen. Daar kan je ook de Grote Beltbrug koppelen aan je account. Thats it!!

Vorige week de Sontbrug en Grote Beltbrug overgekomen. Heb de Bropas van Oresundpay. Daar mij ook aangemeld voor Grote Beltbrug. Bropas werkt op beide bruggen probleemloos.
Ben er overheen gegaan met auto en caravan. 50% Korting.
Grote beltbrug met caravan normaal DKK 560 – Nu DKK 295. Alles via Bropas en met creditcard

Reply
VakantieZwedenTips

Hallo Wil,
Dank voor je toelichting!

Reply
Sylvie

Hoi.. ik jeb juist de bropas besteld, omdat we morgen de brug naar zweden oversteken. Daarom moeten we ook de grote beltbrug eerst over. Ik begrijp niet goed hoe ik ook op deze brug korting kan krijgen. Ik vind het niet direct om die te koppelen aan mijn account.. Wij zijn met een camper van 6,60meter..

Reply
VakantieZwedenTips

Hallo Sylvie,
Voor de grote beltbrug moet je een apart contract afsluiten.

Reply
remco

Werkt dit ook alleen voor een kenteken of heb je ook een Bizz nodig?

Reply
Koos

Bedoel je niet een brobizz? in plaats van een bopas?

Reply
Jos Verhaar

Hoi Will,
Ben aardig ver gekomen. Nu moet ik alleen de Grote Belt koppelen.

done
Active ØresundPAY agreement
Great Belt Agreement attached
BroPas agreement attached

Er staat een (groene V)Active ØresundPAY Agreement,

Is dat al voldoende, zodat ik beide bruggen over kan?
Hoor graag.

Gr. Jos

Reply
William

Kan je alleen betalen met een visacard?

Mvg William Godijn

Reply
VakantieZwedenTips

Hallo William,
Je kunt alleen registreren met een Creditcard. Dat hoeft dus geen Visa te zijn maar kan bijvoorbeeld ook Mastercard of American Express zijn.
Op de website van de brug staat vast meer informatie hierover.

Reply
Ine

Wij vertrekken binnenkort naar Zweden met een mobilhome van 7m40. Als ik de prijzen bekijk is zelfs voor deze ene reis per jaar, het voordeliger om een bro pass aan te schaffen.
Ik zie echter door de bos de bomen niet meer, kan iemand me even een duidelijk antwoord geven wat het verschil is tussen brobizz en bropass? En is een bropass enkel voor de brug of ook voor tolwegen onderweg in bv Denemarken en/of Zwewen of heb ik verkeerd begrepen dat ook hier tolwegen zijn? Alvast bedankt!

Reply
VakantieZwedenTips

Hallo Ine,

De Brobizz is een apparaatje die herkend wordt bij de tolwegen en bruggen. Hierdoor hoef je dus niet meer te stoppen om te betalen (wordt achteraf afgeschreven van Creditcard). De Brobizz geeft je geen korting, dus alleen gemak. Tegenwoordig kun je via BroBizz ook alleen je kenteken opgeven zodat je niet meer hoeft te stoppen. Dan ben je het apparaatje niet meer nodig.

De BroPas is een abonnement voor alleen de Sontbrug van Denemarken naar Zweden. Dit abonnement geeft je korting op deze brug en kan al uit als je zowel de heen- als ook de terugreis over deze brug komt.
Ook met de BroPas hoef je niet meer te betalen op de brug zelf, dit wordt achteraf afgeschreven van je gekoppelde Creditcard. Je wordt herkend aan je kenteken.

Reply
Dominiek Maes

Ik wou een Bropass kopen, dus de 3 stappen zoals hierboven aangegeven gevolgd. Ik moest me eerst registreren en meteen daarna ook al alle visa kaart gegevens al invullen voor ik verder kon. Ik vertrouwde het al niet veel. Maar uiteindelijk toch alle kaartgegevens ingevuld. Daarna kwam ik op een website waar ik niets vond over Bropass of het invullen van de identificatiegegevens van de wagen. De registratie was gratis maar vanaf 5 dagen wordt het automatisch betalend. Ik kon zelf niet uitschrijven behalve via de chatfunctie. Ik heb dit toen meteen gedaan want ik vind het zeer onduidelijk en ik vertrouw het eigenlijk niet.

Reply
VakantieZwedenTips

Hallo Dominiek,

Wat vervelend dat het niet is gelukt.
Het enige dat we als tip kunnen geven is om de website van de brug goed te bekijken en controleer ook of je op de goede website zit.

Reply
Gwendolina

wij hebben het ook zo ondervonden en toen ik naar mijn visa gegeven keek werd er ieder maand 49 € afgetrokken van mijn rekenening. Het ging over piecefundation of zo waar ik mijn nooit heb ingeschreven .Gelukkig op tijd gezien en de bankier heeft hun dan een mail gestuurd en is in orde gekomen

Reply
Luc

Het klopt toch dat wanneer ik een BroPass zou aankopen, dat ik dan geen aparte tickets moet kopen voor de brug, die betaling gebeurt dan automatisch via de credit card? Gewoon langs de groene poortjes doorrijden en klaar?

Reply
VakantieZwedenTips

Hallo Luc,
Inderdaad, de betaling gebeurt dan via de credit kaart (achteraf).
Let op: Om verwarring te voorkomen… Dit geldt alleen voor de Sontbrug en niet voor de Beltbrug.

Reply
Konstant

Ik vindt het allemaal super verwarrend, hoe kun je zo’n ingewikkeld systeem verzinnen.
Heb gisteren een Bropass aangeschaft, dat is dus een kentekenovereenkomst, vandaag over de bruggen gereden met een aanhanger.
Beltbrug volle mep moeten betalen, Sontbrug met korting betaalsysteem en wordt via oresundpay bijgehouden en afgeschreven.
Gisteren nog voor het wegrijden geprobeerd korting te krijgen bij de Beltbrug, daar moest weer een aparte overeenkomst voor getekend worden, maar dat kon alleen met een 16 cijferig Brobizz nummer.
Op de site van Brobizz staat weer dat je met een kentekenplaatovereenkomst automatisch ook korting krijgt bij de Beltbrug en dat je voor een bizz wel een aparte overeenkomst nodig hebt.
Tolbeamte bij de Beltbrug zei trouwens dat dit alleen met Deense kentekens kon.
Het gaat mij niet om die paar tientjes maar schiet mij maar lek…..

Reply
VakantieZwedenTips

Hallo Konstant,
Dat komt omdat de Bropas alleen geldt bij de Sontbrug en niet bij de Beltbrug.
De situatie die je beschrijft klopt dus precies…

Reply
Damen Ton

Werkt de bropass ook voor auto met caravan?

Reply
VakantieZwedenTips

Hallo Damen Ton,
Ja, je kunt de bropas ook gebruiken met een caravan achter de auto.
Kijk voor actuele prijzen op de bropas website https://www.oresundsbron.com/en/prices

Reply
Ernst-Jan

Hoi,
Hier toch even op in hakend … ook ik ben aan het kijken voor de bropas. We nemen de beltbrug enkele reis en de sontbrug retour. Dus voor de sontbrug is het lonend, maar bij het aanmelden zie ik het volgende staan: ” Payment with license plate number is active already after 20 minutes and can be used on both the Øresund Bridge and the Great Belt Bridge. ” Dit suggereert toch dat de pas ook kan gebruiken op de beltbrug?? Maar misschien zonder korting? Maar wel via de groene poortjes? Wie weet het antwoord?
Groeten,
Ernst-Jan

Reply
VakantieZwedenTips

Hallo Ernst-Jan,
Wanneer je een BroPas contract aanschaft krijg je korting op de Sontbrug en NIET op de Beltbrug.
Wanneer je in je BroPas account je kenteken opgeeft kun je doorrijden op de Sontbrug en op de Beltbrug.
Om korting te krijgen op de Beltbrug moet je ook daar een ‘license plate agreement’ afsluiten.
Zie hier: https://storebaelt.dk/en/prices-and-discounts/private/

Reply
Ernst-Jan

Dank voor de reactie en deze link, ga ik zeker gebruik van maken! Ik heb ook de vraag gesteld op de site van bropas en zij antwoorden dat je op de beltbrug er ook met korting gebruik van kan maken MAAR alleen voor kentekens van een beperkt aantal landen en helaas geen Nederland. De Sontbrug geldt weer wel voor alle Europese landen. Het is best verwarrend dus, maar voor mij nu duidelijk… (denk ik :-))

leny scholten

We wilde een bropass aanschaffen maar je moet milieu code invullen. Nu hebben we een bijna oldtimer camper met een code 0 en die staat er niet tussen kunnen we nu geen bropass aanschaffen?

Reply
VakantieZwedenTips

Hallo Leny,
Goede vraag… Ik heb het antwoord niet voor je maar wellicht kan de organisatie van de Bropas zelf je verder helpen.
https://www.oresundsbron.com/en/contact

Reply
Gunther

Hallo, ik lees dat velen blijkbaar online een Bropas kunnen kopen om gebruik te maken van de korting middels een contract dat je aangaat. Wij wilden in februari een Bropas kopen via de officiële site van de Oresundbrug maar het lukte totaal niet om deze aan te kopen. Op het eind van gans de rit stond er 0 kronen te betalen en het lukte ons keer op keer niet om deze pas aan te kopen. We hebben dan maar de volle pot betaald voor de heen- en terugreis. Nu gaan we in mei en juli terug naar Zweden en ik zou toch graag gebruik maken van de korting om 2x heen en weer te rijden. Kan iemand uitleggen wat ik verkeerd doe? Kan ik een Belgische nummerplaat uberhaupt wel registreren? Is het daar dat het verkeerd loopt? Alle tips zijn welkom. Dank op voorhand.

Reply
VakantieZwedenTips

Hallo Gunther,

Naar mijn weten moet je aangeven van welk land je komt, zodat ze het kenteken juist kunnen controleren.
We hebben hiermee nooit problemen gehad.
Ik denk dat je het nog eens moet proberen en alle gegevens juist invullen, dan moet het lukken.
Anders kun je eens proberen een berichtje naar het bedrijf zelf te sturen.
Dan kunnen ze je vast verder helpen.

Reply
Dominiqu

Heb vandaag de Bropas zonder problemen kunnen aanschaffen. Bij mij stond er ook 0 kronen te betalen. Maar ik denk dat dit bij de eerstvolgende passage bij uw kredietkaart gerekend word.

Reply
Ans

Hallo. Ik heb het zojuist geprobeerd. Alles ging goed tm het invoeren van mijn creditcard gegevens. Daarna gebeurde er niks meer. Ik heb tot nu toe ook geen emailof sms oid als bevestiging gekregen. Hoe weet ik of ik een contract heb dan?

Reply
Ans

O ja, na het invoeren van ‘Nederland’ en ons kentekennummer, bleef er staan dat er 0 van 2 kentekens ingevoerd waren….

Reply
Mia

Ik heb 30 april alles ingevuld en heb hetzelfde probleem.

Reply
VakantieZwedenTips

Voor iedereen met bestel- of andere problemen: Het beste kun je contact opnemen met de organisatie van de Bropas zelf.
https://www.oresundsbron.com/en/contact

Ria Baltes

Wij hebben de brobizz net ontvangen. Besteld op de site van brobizz. Moest gekoppeld worden aan een creditcard en werd daarmee ook betaald.

Reply
Roland Wezenbeek

Hallo, een vraag. Wij gaan emigreren naar Zweden en willen graag een Bropass aanschaffen. Maar wij rijden met Camper naar Zweden op Nederlands kenteken en rijden later met Zweedse kentekenplaten terug naar Nederland. Hoe werkt dat dan als de pas op kenteken aangevraagd moet worden. Kun je het kenteken tussentijds aanpassen ? Mvg Roland

Reply
VakantieZwedenTips

Hallo Roland,
De BroPas is geldig voor twee kentekens. Je kunt dus twee kentekens in je account plaatsen.
Deze kun je later ook altijd aanpassen.
Hoe ze omgaan met kentekens uit verschillende landen weet ik eerlijk gezegd niet…

Reply
wim

hallo

hoe kun je een 2e kenteken later toevoegen/ wijzigen kan het nergens vinden op mijn bropass

Reply
VakantieZwedenTips

Hallo Wim,

Het is voor ons alweer even terug dat we de BroPas hadden.
Destijds konden zonder problemen twee kentekens opgeven in My Account.
Je kunt bij ze op de website kijken of er meer informatie is: https://www.oresundsbron.com/en/customerservice/faq/item/how-do-i-register-a-license-plate

Reply
Ans

Ik neem aan dat je na het invullen van alle gegevens en het aanvragen van het Bropass contract een bevestiging zult krijgen per email of sms oid. Ik heb alles een uur geleden ingevuld en zie nog steeds niks. Hoe weet ik of het goed gegaan is?

Reply
VakantieZwedenTips

Hallo Ans,
Bij problemen kun je het beste even contact met de uitgever zelf opnemen. Ze hebben een contactformulier op de website.

Reply
Eef Lebbink

Wanneer ik met auto en caravan over de Sontbrug ga moet ik dan alle 2 de kentekens invoeren, en zijn er meer kosten met caravan?

Reply
VakantieZwedenTips

Hallo Eef,
Je hoeft het kenteken van je caravan niet te registreren. De auto is voldoende.
Het kost wel meer met de caravan. Kijk voor actuele prijzen op: https://www.oresundsbron.com/en/prices

Reply
Roel

Ik snap er zo langzamerhand niets meer van…ik heb een Brobizz aangeschaft voor DKK 200.
Dan kan ik als het goed is op beide bruggen doorrijden zonder te stoppen. Maar krijg ik dan ook bij beide bruggen korting, of moet ik dan naast de Brobizz ook nog een Bropass abbonnement afsluiten?

Reply
VakantieZwedenTips

De Brobizz is slechts een transponder waarmee je wordt geïdentificeerd.
Betaling gaat achteraf, dus je kunt bij de bruggen zo doorrijden.
Het is dus geen abonnement die korting geeft.
Een BroPass is een abonnement die korting geeft op de Sontbrug.
Deze kun je dus naast de Brobizz aanschaffen.

Reply
Kimo

Hi bedankt voor de nuttige informatie. Wij hebben een bropas contract aangemaakt. Maar ons kenteken staat dan bij resundPAY geregistreerd en niet direct onder onze BroPas. Dan is er nog steeds geen iticket nodig en dus gewoon bij groene strook doorrijden en krijgen we achter de verrekening?

Grt. Kimo

Reply
VakantieZwedenTips

Hallo Kimo,
Volgens mij is OresundPAY inderdaad de partij waar je het kenteken registreert.
Deze partij zorgt voor de betalingen…
Wanneer je inlogt bij je BroPas account zou je dit wel moeten kunnen zien.

Reply
Willem

Hallo, ik heb zojuist een BroPass aangeschaft, hieraan 2 kentekens gekoppeld. Hoef ik nu géén iTicket meer te kopen, maar kan ik gewoon doorrijden?

Reply
VakantieZwedenTips

Hallo Willem,

Inderdaad, wanneer je de juiste baan neemt kun je gewoon doorrijden.
Het verschuldigde bedrag wordt van je creditcard afgeschreven.

Reply
Irma

Wij hebben in juli 2021 de BroPass aangeschaft omdat onze dochter in Lund/Zweden studeert en we zo nu en dan haar bezoeken. Zo ook komende maand echter niet met de auto: we vliegen we op Kopenhagen en willen dan een auto huren om naar Zweden te rijden voor een bezoek. Kunnen we de Bropass voor de Sontbrug op één of andere wijze gebruiken voor een huurauto (dus tijdelijke 2e auto)? Hoe te handelen?

Reply
VakantieZwedenTips

Hallo Irma,
Het is mogelijk om twee kentekens te registreren op 1 bropas.
Dit kan je dus doen op het moment dat je het kenteken van de huurauto weet.
Zodra je dan over de brug rijdt kun je doorrijden en wordt het bedrag van je creditcard afgeschreven.

Reply
Ronald

Goedendag. Ik heb een registratie bij epass24 gedaan voor mijn camper en een bropas. Beide hebben een kenteken herkennings systeem ziet dit nu automatisch dat ik een bropas heb voor mijn camper.

Reply
VakantieZwedenTips

Hallo Ronald,
Inderdaad, neem de groene baan bij de tolpoort en je kenteken wordt gescand. Je betaald (achteraf) met je geregistreerde Credit Card.

Reply
T. Meulendijks

Hallo, ik heb zojuist de Bropas aangeschaft maar ik krijg geen rekening. Wordt die 43 euro automatisch afgeschreven?

Reply
T. Meulendijks

Er was even wat onduidelijkheid maar het bedrag is na een dag wel zichtbaar in de creditkaart-app.

Reply
O Tetteroo

Weet iemand hoe je het abonnement elk jaar moet verlengen? Automatisch lijkt mij niet zijn geen automatisch betalingen geregeld

Reply
VakantieZwedenTips

Volgens de algemene voorwaarden loopt het contract door zonder opzegging.
Hoe de betaling dan gaat weet ik zo niet, we hebben hem binnen een jaar weer opgezegd.

Reply
Marja

Dag,
Even een check. Ik heb zojuist een bropass aangeschaft en digitaal het kenteken van mijn camper geregistreerd. Kan ik deze nu zowel voor de brug in Denemarken als tussen Denemarken en Zweden gebruiken?

Reply
VakantieZwedenTips

Hallo Marja,
De Bropas is niet bedoeld voor de Grote Beltbrug die de Deense eilanden met elkaar verbindt. Hier moet je dus apart voor betalen.

Reply
Hans

Hallo,

Kan er ook betalen via Epass24 en/of EPC?

Grt Hans

Reply
VakantieZwedenTips

Hallo Hans,
Als ik kijk op https://www.epass24.com/nl/toloperatoren/ zie ik dat de Sontbrug er ook bij staat.

Reply
Geert

Beste mensen,
Weet iemand of de Bizz steeds blijft werken? Ook na drie jaar?
Wil namelijk weer naar Zweden en heb drie jaar geleden een Bizz aangeschaft.
Werkte perfect. Had al voordeel na een maal heen en terug rijden en geen gedoe bij de tolpoorten.
Je komt aanrijden en rijdt naar de Bizz poorten en je hoort een piepje en klaar. Je kunt meteen door.
Vriendelijke groet, Geert.

Reply
Bert

Ik hoor de laatste tijd ook iets over de EasyGo. deze zou in gebruik nog beter zijn omdat je die in meer landen zou kunnen gebruiken dan de Bropas of Brobizz. Ik weet niet meer welke ik aan moet schaffen.
Wij gaan via de Beltbrug en Sontbrug of via Puttgarden – Rodby en Sontbrug. wie kan mij duidelijk maken wat de verschillen zijn van bovenstaande passen en welke ik het beste aan kan schaffen.

Reply
VakantieZwedenTips

Hallo Bert,
De EasyGo kan inderdaad ook, die wordt in meer landen gebruikt.
Of het goedkoper is weet ik eigenlijk niet. Ik zal het eens uitzoeken…

Reply
Bert

Ik kan er weinig over vinden en ben blij met elke hulp om het uit te zoeken.

Reply
J. van Roosmalen

Telt de Bropas ook voor de boot van puttgarden naar rodby?

Reply
J. van Roosmalen

of van rostock naar trellenborg?

Reply
VakantieZwedenTips

Hallo J.,
Helaas, de bropas is alleen voor de brug. De naam zegt het eigenlijk al: Bro betekent brug.

Reply
Mar

Dit werkt fantastisch! Je hoeft ook niet te wachten op een kastje of pasje thuis. Het is misschien handig uiterlijk een dag voor vertrek te regelen, dan weet je zeker dat je kenteken ook bij de poortjes bekend is!

Ik vroeg me wel af of je de kentekens ook kunt wisselen. Ik heb gezien in mijn online account dat ik een tweede kan toevoegen, maar als ik er met de motor overheen wil, ga ik niet een nieuw pas kopen 🙁

Heeft iemand van jullie daar ervaring mee?

Reply
VakantieZwedenTips

Hallo Mar,
Een tweede kenteken is geen probleem. Dat hebben we zelf ook gedaan, met twee auto’s. Als het alleen om één auto en één motor gaat is het sowieso dus geen probleem…
Of je deze ook kunt aanpassen weet ik niet. Lijkt me dat het wel mogelijk moet zijn want je kunt ook een andere auto kopen…

Reply
Anja

Geldt de Bro pass ook voor de grote Beltbrug?
of krijg je daar geen korting op?

Reply
VakantieZwedenTips

Hallo Anja, de BroPas geldt helaas niet voor de Grote Beltbrug.

Reply
Michel

Zijn de sontbrug en beltbrug hetzelfde

Reply
VakantieZwedenTips

Hallo Michel,
Nee…dit zijn twee verschillende bruggen.
De Grote Beltbrug is de brug die twee Deense eilanden met elkaar verbindt.
De Sontbrug is de brug van Denemarken (Kopenhagen) naar Zweden (Malmö).

Reply
Jan van alst

Vraag

Dit betekent dus dat je met een bropas geen BiZz nodig hebt. Klopt dat? Want met een
Bropas Kun je ook gewoon doorrijden bij tolpoort.
Wat is het vOordeel om wel de. combinatie met bizz te maken?

Groeten Jan

Reply
VakantieZwedenTips

Hallo Jan,
Je bent met een BroPas inderdaad geen Bizz nodig voor de Sontbrug.
Een Bizz kun je bij meerdere tolwegen gebruiken, dus als je nog meer tolwegen gaat passeren kun je beter de Bizz nemen.

Reply
Patrick

Hallo,
In augustus gaan we voor het eerst naar Zweden op vakantie. Ik heb veel gelezen over de BroPass en de Bizz (of EasyGo).
Met een BroPass heb je dus geen Bizz nodig voor de Sontbrug.
Maar kan ik met een Bizz ook over de Sontbrug zonder Bropass?

Met andere woorden, is 1 van de twee voldoende of moet ik ze beide aanschaffen?

Groeten Patrick

Reply
VakantieZwedenTips

Hallo Patrick,
Eén van beide is voldoende…

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën

Recente reacties

Advertenties