Tanken in Zweden


Tanken in Zweden - Vakantie Zweden Tips

Tanken in Zweden.

De brandstoffen Euro 95 (Blyfri 95), Superplus 98 (Blyfri 98) en diesel kun je?bij vrijwel elke pomp tanken in Zweden. LPG en Aardgas zijn wat lastiger te verkrijgen, zeker in Noord Zweden. Ook kent Zweden nog niet veel oplaadpunten (laddstolpar) voor de elektrische rijders. Wanneer je dus elektrisch of op gas rijdt is het raadzaam van te voren goed te kijken waar je terecht kunt!

 

Tankstations in Zweden.

Tanken in Zweden - Vakantie Zweden TipsEr zijn in Zweden minder tankstations direct aan de snelwegen te vinden als in Nederland. Vaak moet je even van de weg af om een stad of dorp in te rijden. Overigens staan er wel borden langs de weg die aangeven dat er een pomp beschikbaar is bij een afrit. Voor LPG zul je naar speciale pompen moeten, veelal op een industrieterrein. Het is verstandig om van te voren de POI van de LPG pompen in je navigatie vast te leggen. Vlak langs de snelwegen, in de grotere plaatsen, zijn de tankstations meestal 24 uur per dag open. Daarnaast zijn er veel tankstations in Zweden met een tankautomaat (onbemand).

 

Brandstof betalen in Zweden.

Bij de meeste pompen worden betaalpassen en creditcards wel geaccepteerd. Een enkele keer wordt de betaalpas geweigerd en ben je aangewezen op de creditcard of contant geld. Dit zal in de grotere plaatsen niet zo snel voorkomen, maar eerder in de kleine dorpen. Vooral wanneer er een onbemand tankstation is, kan het voorkomen dat je de creditcard moet gebruiken.

 

Brandstofprijzen in Zweden.

De prijs van Euro 95 en Superplus 98 in Zweden is?over het algemeen 20 cent goedkoper als in Nederland. De dieselprijs daarentegen is zo’n 10 cent duurder. De prijs van LPG ligt in Zweden rond ?1,00. Dat is ongeveer 30 cent duurder als in Nederland. Gezien de lagere prijs van Euro 95 is het wellicht verstandiger om in Zweden op benzine te gaan rijden i.p.v. LPG.

Facebook

Twitter

Google+

https://www.vakantiezwedentips.nl/tanken-in-zweden

 

Have any Question or Comment?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën

Recente reacties

    Advertenties