Tanken in Zweden


Tanken in Zweden - Vakantie Zweden Tips

Tanken in Zweden.

De brandstoffen Euro 95 (Blyfri 95), Superplus 98 (Blyfri 98) en diesel kun je bij vrijwel elke pomp tanken in Zweden. LPG en Aardgas zijn wat lastiger te verkrijgen, zeker in Noord Zweden. Ook kent Zweden nog niet veel oplaadpunten (laddstolpar) voor de elektrische rijders. Wanneer je dus elektrisch of op gas rijdt is het raadzaam van te voren goed te kijken waar je terecht kunt!

Tankstations in Zweden.

Tanken in Zweden - Vakantie Zweden TipsEr zijn in Zweden minder tankstations direct aan de snelwegen te vinden als in Nederland. Vaak moet je even van de weg af om een stad of dorp in te rijden. Overigens staan er wel borden langs de weg die aangeven dat er een pomp beschikbaar is bij een afrit. Voor LPG zul je naar speciale pompen moeten, veelal op een industrieterrein. Het is verstandig om van te voren de POI van de LPG pompen in je navigatie vast te leggen. Vlak langs de snelwegen, in de grotere plaatsen, zijn de tankstations meestal 24 uur per dag open. Daarnaast zijn er veel tankstations in Zweden met een tankautomaat (onbemand).

Brandstof betalen in Zweden.

Bij de meeste pompen worden betaalpassen en creditcards wel geaccepteerd. Een enkele keer wordt de betaalpas geweigerd en ben je aangewezen op de creditcard of contant geld. Dit zal in de grotere plaatsen niet zo snel voorkomen, maar eerder in de kleine dorpen. Vooral wanneer er een onbemand tankstation is, kan het voorkomen dat je de creditcard moet gebruiken.

Brandstofprijzen in Zweden.

De prijs van Euro 95 en Superplus 98 in Zweden is over het algemeen 20 cent goedkoper dan in Nederland. De dieselprijs daarentegen is zo’n 10 cent duurder. De prijs van LPG ligt in Zweden rond €1,00. Dat is ongeveer 30 cent duurder als in Nederland. Gezien de lagere prijs van Euro 95 is het wellicht verstandiger om in Zweden op benzine te gaan rijden i.p.v. LPG.

Have any Question or Comment?

6 comments on “Tanken in Zweden

Jans scholtmeijer

Hallo,

Welke kleur heeft de slang met E10 benzine in Zweden. Ook groen?

Mvg,
Jans.

Reply
VakantieZwedenTips

Hallo Jans,
Ik weet zo even niet of de kleur hetzelfde is als in Nederland.
Waar je sowieso op moet letten is de benaming op de stickers van het pistool.
In Europa is afgesproken dat benzine een ronde sticker heeft met daarin de tekst E5 of E10.
Diesel heeft een vierkante sticker met de tekst B7 en gas een ruitvormige sticker met LPG.
Benzine wordt in Zweden ook wel op de volgende manieren aangeduid: Blyfri 95 of Bensin 95 E10.

Reply
Jessica

Hoi, ik zocht naar informatie waar ik het goedkoopste diesel kan tanken bij welke keten in Zweden. Kunnen jullie mij dit ook vertellen?

Reply
VakantieZwedenTips

Hallo Jessica,

Je kunt op deze website: http://www.bensinpriser.se/ kijken wat de actuele prijzen zijn.
Het is wel in het Zweeds, maar aan de rechterkant vind je een kolom met billigaste (goedkoopste) en dyraste (duurste) tankstations per brandstof.

Reply

Goed om te weten dat er in Zweden minder tankstations zijn die 24 uur per dag open zijn. Ook heb ik eerder gehoord dat je niet zo gemakkelijk LPG kan tanken. Ik ga deze tips meenemen bij het voorbereiden van mijn reis!

Reply
VakantieZwedenTips

Hallo Vincent,

Het item is al wat ouder. Inmiddels kun je op meer plekken 24 uur per dag tanken!
LPG moet je nog steeds goed uitzoeken.

Veel plezier met je trip!

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën

Recente reacties

Advertenties