Skigebieden Zweden, skiën, langlaufen, boarden


skigebieden-zweden

Skigebieden Zweden.

Het is alweer november en dat betekent dat het wintersport seizoen in Zweden weer gaat beginnen. Zoals je al hebt kunnen lezen in ons bericht over het klimaat in Zweden, is er een hoge sneeuwzekerheid en duurt het wintersport seizoen vrij lang in Zweden (van november tot mei). Er zijn meerdere skigebieden Zweden te vinden, waarvan we er één uitlichten in dit artikel, namelijk Åre. Voor alle skigebieden Zweden geldt dat ze geschikt zijn voor het hele gezin, dus ook de kleinere kinderen kunnen zich er prima vermaken.

Skigebied Åre, Zweden.

Het skigebied Åre in Zweden is één van de meest bekende skigebieden in Zweden. Het ligt in het landschap Jämtlands en grenst aan buurland Noorwegen. Het skigebied is opgedeeld in de delen Duved, Tegefjäll, Åre By en Björnen. Tussen deze delen rijden (gratis) skibussen zodat er makkelijk van het ene naar het andere deel gegaan kan worden. In totaal is er ruim 90 kilometer aan piste in dit gebied.

Kinderen en beginners zijn het beste af in het rustigste deel Björnen. Ook Duved en Tegefjäll zijn redelijk rustige gebieden, ideaal voor de beginners en de mensen met iets meer ervaring. Ben je een ervaren skiër dan ben je het beste af in het deel Åre By. Hier zijn de steile afdalingen te vinden.
In??re By zijn er ook pistes verlicht. Dat is ideaal, want zo heb je geen nadeel van de korte dagen die Zweden heeft in de winter.

Skiën en andere winter activiteiten.

In en het skigebied Åre kun je dus prima skiën en snowboarden, maar er is nog meer te beleven. Ook het gebied om de skipistes heen is zeer de moeite waard. Je kunt hier bijvoorbeeld langlaufen, sledehondentochten (husky) maken, ijsvissen, schaatsen of een tocht met een sneeuwscooter maken. Kortom, voor iedereen zijn er wel leuke winter activiteiten te vinden. Wel een waarschuwing voor iedereen die houdt van een après-ski: dat is in Zweden een duurdere bezigheid dan in de Alpen!

Accommodaties skigebieden Zweden.

In en om de skigebieden in Zweden zijn voldoende accommodaties voorhanden. Van hotels, appartementen tot gezellige Zweedse stuga’s.
Ben je enthousiast geworden? Op onze pagina Vakantiehuis Zweden kun je zoeken naar accommodaties in Åre.

Categorieën

Recente reacties