Bezienswaardigheden Zweden


Vakantie Zweden tips - Gripsholms slott Mari?fred

Bezienswaardigheden Zweden.

Wanneer je op vakantie gaat wil je natuurlijk van te voren een idee hebben van de bezienswaardigheden Zweden. Hier behandelen we er een paar voor je, maar er zijn nog veel meer activiteiten in Zweden die de moeite waard zijn.

Meren in Zweden.

Bezienswaardigheden Zweden - MerenAlle meren die Zweden rijk is zijn prima geschikt om in te zwemmen en te kanoën. Op diverse plekken zijn er zwemplaatsen gemaakt waar je extra faciliteiten zoals een toilet vindt. Ook zijn er diverse kano verhuurbedrijven te vinden. Een dagje een kano huren is goede manier om van de Zweedse natuur te genieten. Het is zelfs toegestaan om ergens een tentje op te zetten en een nachtje door te brengen in de natuur! Wel je eigen rommel opruimen uiteraard. Een vuurtje om te koken/grillen mag hierbij gemaakt worden, mits je het verstandig doet.

Elanden in Zweden.

Eland Zweden - Vakantie Zweden TipsZweden is ook bekend om de elanden. Wanneer je in Zweden bent zou je er eigenlijk een paar moeten spotten. Hoewel ze ook overdag wel tevoorschijn komen is er tegen de schemer meer kans om een eland te zien. Ga wanneer het bijna begint te schemeren maar eens wandelen nabij bossen en open weilanden. Als je dan goed oplet moet het lukken om er één of meerdere te spotten. In bosrijke gebieden moet je in de auto ook opletten dat je ze niet voor je auto krijgt. Buiten het feit dat de eland het waarschijnlijk niet overleefd, is de schade aan de auto ook niet te overzien. Het gewicht van een eland ligt tussen de 250 en 800 kilo!

Stockholm.

Bezienswaardigheden Zweden - Vakantie Zweden TipsEen bezoek aan de hoofdstad van Zweden, Stockholm, mag natuurlijk niet ontbreken. Stockholm is gebouwd op 14 eilanden die met elkaar verbonden zijn door allemaal bruggen. Dit is goed te zien wanneer je een rondvaart doet. Het oudste gedeelte van Stockholm is behoorlijk toeristisch met allerlei restaurants en souvenirwinkels. In dit gedeelte vind je ook het Stockholms Slot. Dit koninklijk paleis is nog steeds in gebruik. Rond 12 uur ’s middags is hier de wisseling van de wacht waar een behoorlijke happening van wordt gemaakt.

Have any Question or Comment?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën

Recente reacties

Advertenties